80 nieuwe woningen in Aalsmeer

Via een meervoudig onderhandse tenderprocedure heeft gemeente Aalsmeer Thunnissen als winnaar geselecteerd om op de locatie Meervalstraat woningbouw te ontwikkelen en te realiseren. Het ontwikkelingsplan ‘De Tuinen van Hornmeer’ bestaat uit 80 woningen.

Thunnissen heeft het plan in samenwerking met B+B (stedenbouwkundige/landschapsarchitect), Studio Pallesh (architect) en Van Manen (architect) opgesteld. Het ontwerp is onderscheidend ten opzichte van de omliggende woonbuurten op zowel stedenbouwkundig als architectonisch vlak. Het versterken van de groene parkstrook staat centraal, waarbij zoveel mogelijk bestaande bomen worden behouden, wateroverlast wordt beperkt en er vanuit iedere woning genoten kan worden van de kwalitatieve groene ruimtes in het plangebied.

Woningen voor iedereen
In de Tuinen van Hornmeer komen diverse categorieën woningen. Zo zijn er straks sociale woningen voor woningzoekenden met een lager inkomen en levensloopbestendige appartementen (middelduur) voor starters en 65-plussers, zodat doorstroom kan worden bevorderd. Daarnaast komen er vrijesectorwoningen variërend in grootte, typologie en uitstraling.

Wethouder Robert van Rijn: ‘Het wordt een mooi en gevarieerd duurzaam bouwplan met voor ieder wat wils. Zo komen er in de ‘De tuinen van Hornmeer’ verandawoningen, parkwoningen, twee-onder-een-kappers en appartementen die mooi passen binnen de Hornmeer. Ik ben blij dat we weer een mooi bouwproject kunnen starten om zo in een grote behoefte te kunnen voorzien.’

Planning
De gemeente Aalsmeer en Ontwikkelaar Thunnissen sluiten een koopovereenkomst voor de grond. Daarna wordt het stedenbouwkundig plan verder uitgewerkt tot een aanvraag Omgevingsvergunning voor de bouw. Om inwoners hierover te informeren organiseert de ontwikkelaar samen met de gemeente een informatieavond waar iedereen zijn mening kan geven over het plan en een toelichting kan krijgen op de procedure.