John Manhave overleden

De Rotterdamse vastgoedondernemer John Manhave is deze week op 79-jarige leeftijd overleden. Dat is bekend geworden via de organisatie van het paardensportevent CHIO, waarbij Manhave jarenlang als bestuurslid was betrokken. 

 

John Manhave was een bekend vastgoedondernemer en één van de grondleggers van Manhave Vastgoed, een bedrijf dat in 1886 als schildersbedrijf begon. Hij was de initiatiefnemer en inspirator achter de herinrichting rond de Kruiskade en de Karel Doormanstraat en was nauw betrokken bij de modernisering van het Lijnbaangebied.

Samen met befaamd architect Hugh Maaskant, ontwikkelde het familiebedrijf later de eerste van de vier Lijnbaanflats, het beroemde Lumière theater en het bekroonde Dream House dat nu Schaap en Citroen en kledingmerk COS huist.Eind jaren negentig was John Manhave actief deelnemer aan het project Gastveiligheid, voor een aantrekkelijk verblijfsklimaat van de Rotterdamse binnenstad.

Voor zijn inspanningen ontving hij een koninklijke onderscheiding en de Johan van der Veekenpenning van de gemeente Rotterdam. Daarnaast was hij een van de initiatiefnemers van de business club Vrienden van het CHIO.