The Student Hotel Delft opent september 2019

The Student Hotel Groep opent in september 2019 de deuren van zijn eerste vestiging in de universiteitsstad Delft.

Vorige week meldde PropertyNL al dat in het stationsgebied van Delft een vestiging komt van het hotelconcept van Charlie MacGregor. Met APG en Aermont (voorheen Perella Weinberg) als investeerders is The Student Hotel bezig met een snelle opmars in de belangrijkste studentensteden in Nederland en andere grote steden in Europa. Delft wordt het achtste hotel van de onderneming en volgt na de opening van The Student Hotel Eindhoven vorige week en binnenkort Maastricht.

The Student Hotel Delft komt op een centrale plek direct aan het Station Delft en het toekomstige Van Leeuwenhoekkwartier. The Student Hotel biedt hier een ontmoetingsplek voor toeristen, zakenreizigers, studenten en young professionals.
Het hotel krijgt 342 kamers en combineert hotelfaciliteiten met short- en long-stay faciliteiten, zoals een gym, bar-restaurant, bibliotheek, gaming- en loungeruimtes, classrooms, meeting rooms en co-working plekken. Het meest opvallende onderdeel van het hotel is de open gevel tegenover het station en het te ontwikkelen park. Onderdeel van het hotel is een ondergrondse parkeergarage en een fietsenstalling. Bij The Student Hotel Delft kunnen studenten online een kamer boeken en ze betalen een all-in prijs.

Het ontwerp is van KCAP Architects & Planners. De start van de bouw is gepland voor 2018. Het complex omvat circa 14.000 m² en wordt in de zomer van 2019 opgeleverd. Charlie MacGregor, oprichter van The Student Hotel: "Delft is als kennisstad een van de meest gewaardeerde internationale universiteitssteden van Nederland. De stad trekt talent aan uit de hele de wereld. Ik voelde me direct thuis in Delft en ben dan ook trots dat The Student Hotel zich juist hier gaat vestigen. Sinds ik mij in Nederland heb gevestigd, is het mijn wens geweest om hier een studentenhotel te openen. Ons hybride hotelconcept met vele publieksfuncties is ideaal voor iedereen die in het hart van het stationsgebied Nieuw Delft wil logeren, studeren, of af en toe een kop koffie wil drinken en een mooie lezing wil volgen.”

Stadsgebied Nieuw Delft
The Student Hotel is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Nieuw Delft: het nieuwe stadsdeel in wording centraal in de stad. Isidoor Hermans, directeur van het Ontwikkelingsbedrijf: “We zien dat The Student Hotel levendigheid biedt precies daar waar we het willen. De komst van The Student Hotel zal een grote boost geven aan de groei van een levendig stationsgebied en aan de groei van de stad. Een nieuw deel van Delft.”

Oorsprong in Schotland
The Student Hotel is opgericht door de Schotse ondernemer Charlie MacGregor. Het bedrijf vindt zijn oorsprong in Schotland, waar de familie MacGregor in 1982 begon met de bouw van studentenhuisvesting voor de Universiteit van Edinburgh. The Student Hotel opende zijn eerste vestiging in 2012 in Rotterdam en beheert nu meer dan 3000 kamers in Nederland, Spanje en Frankrijk. Voor 2017 staat de opening van het eerste studentenhotel in Italië gepland.

Op dit moment levert The Student Hotel complete, hypermoderne gemeenschappelijke huisvesting in steden in heel Europa: 485 kamers in Rotterdam (sinds 2012), 707 kamers in Amsterdam-West (2013), 309 kamers in Den Haag (2014), 574 kamers in Amsterdam-Centrum (2015), 365 in Groningen (2016), 400 in Eindhoven (2017) bijna 600 kamers in Barcelona onder de merknaam Melon District (2005) en 191 in Parijs (2015). Vanaf 2017 volgen Maastricht, Florence, Bologna en Berlijn. Met The Student Hotel Delft voegt de groep 342 kamers aan zijn portfolio toe.

Nog vóór 2020 wil The Student Hotel 40 vestigingen (15.000 bedden) in toonaangevende Europese steden geopend hebben. Met € 365 mln aan fondsen, toegezegd door Aermont en APG Asset Management, zoekt het bedrijf nu ontwikkelingskansen voor projecten in heel Europa.