Dick Vijn Logistiek huurt 14.400 m² in Echt-Susteren

Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML) en Warehousing De Pauw Nederland (WDP) hebben een koopovereenkomst gesloten voor een kavel van circa 2,5 hectare op Businesspark ML te Echt-Susteren. 

Dick Vijn Logistiek, logistiek dienstverlener, is hiervoor met WDP een huurovereenkomst aangegaan. De bouw van de distributieruimte zal binnenkort van start gaan.

Het warehouse krijgt een omvang van 14.400 m² bvo, en wordt duurzaam en volgens de laatste normen en eisen gebouwd.

De huurovereenkomst met WDP op deze locatie is voor Dick Vijn Logistiek van strategisch belang, nu en voor de toekomst. Richard Vijn: 'Wij zijn nu drie jaar actief in Limburg rond en binnen de gemeente Echt-Susteren en onze activiteiten nemen hier elk jaar toe.'

Dick Vijn Logistiek, een familiebedrijf dat ruim 75 jaar actief is op het gebied van transport, op- en overslag en onder andere gevestigd is in het Noord-Hollandse Zwaagdijk, biedt op de locatie in Echt-Susteren werkgelegenheid aan circa 20–40 personen.

WDP voegt met de aankoop van de kavel op Businesspark ML (BPML) te Echt-Susteren circa 2,5 hectare grondpositie en 14.400 m² logistieke ruimte toe aan zijn Nederlandse portefeuille van onder meer distributiecentra. De goede ontsluiting van het terrein en de gunstige ligging ten opzichte van de A2 en A73 zijn onder andere redenen geweest om te kiezen voor deze nieuwe vestigingslocatie. WDP is de eigenaar van de grond en wil met deze grondverwerving zijn positie op BPML versterken.

WDP werkt voor de realisatie van het nieuwe distributiecentrum samen met VDR Bouwgroep, die met Dick Vijn Logistiek het project heeft ontwikkeld. VDR Bouwgroep is daarmee verantwoordelijk voor het proces vanaf ontwerp tot en met de oplevering.

Wethouder Jac Dijcks van de gemeente Echt-Susteren geeft aan blij te zijn met de vestiging van Dick Vijn Logistiek op BPML. 'Dit is goed voor de werkgelegenheid, niet alleen binnen Echt-Susteren maar ook voor de regio Midden-Limburg en omstreken. Het is goed dat OML deze deal met de verschillende partijen heeft kunnen sluiten.' Zowel WDP als Dick Vijn Logistiek beaamt de positieve rol die OML bij het tot stand komen van deze transactie heeft gehad.