Scheringa bouwt nieuw museum in Opmeer

OPMEER - Het nieuwe onderkomen van het Frisia Museum komt op 3,8 hectare in Opmeer, dat jaren eerder door de familie Scheringa van de DSB Groep is aangekocht. Het museum, nu gevestigd in Spanbroek, wordt 9000 m[sup]2[/sup]. Het wordt opgedeeld in een vrij toegankelijk Publiek Huis met winkel, educatieruimte en café, een Collectiehuis voor de vaste collectie en een gastenhuis voor tijdelijke tentoonstellingen. Het huidige museum trekt 40.000 bezoekers per jaar.

OPMEER - Het nieuwe onderkomen van het Frisia Museum komt op 3,8 hectare in Opmeer, dat jaren eerder door de familie Scheringa van de DSB Groep is aangekocht. Het museum, nu gevestigd in Spanbroek, wordt 9000 m2. Het wordt opgedeeld in een vrij toegankelijk Publiek Huis met winkel, educatieruimte en café, een Collectiehuis voor de vaste collectie en een gastenhuis voor tijdelijke tentoonstellingen. Het huidige museum trekt 40.000 bezoekers per jaar.

Het museum is gefundeerd op de collectie van de familie Scheringa, bestaande uit magisch-realistische werken. Atelier Zeinstra van der Pol zal het ontwerp voor het museum tekenen.