64 duurzame woningen in Schuytgraaf in Arnhem

Onlangs vond de markering plaats van de bouw van twee VanWonen projecten, een hoogste punt voor Woon aan de Weide en start bouw van Oosthof, in Arnhem.

De wijk Schuytgraaf wordt verrijkt met 20 energiezuinige eengezinswoningen in het buurtje Woon aan de Weide. Woonbuurt Oosthof krijgt 44 energieneutrale woningen, waarvan 19 vrijesectorhuurwoningen. Deze huurwoningen worden gerealiseerd in opdracht van het VanWonen Woningfonds.

Woon aan de Weide is onderdeel van Buurt aan de Weide en ligt aan de zuidzijde van Schuytgraaf. De komende jaren worden hier verschillende typen woningen gebouwd in verschillende deelbuurtjes met elk een eigen uitstraling. Weusten Liedenbaum architecten heeft een klassieke architectuurstijl toegepast, met grote woonoppervlaktes. De realisatie is in handen van KlaassenGroep. De oplevering van het plan wordt eind dit jaar verwacht.

Oosthof is het eerste deelplan in de wijk Bolderbuurt aan de rand van Schuytgraaf. Het project omvat in totaal 44 eengezinswoningen, waarvan 19 vrije sector huurwoningen (zelfs met twee-onder-één-kappers) en 25 koopwoningen. De bouw van de huurwoningen is in april gestart door Veluwezoom Verkerk. Alle woningen worden volledig energieneutraal en uitgevoerd in herkenbare Scandinavische stijl. De woningen van Oosthof zijn ontworpen door SVP Architectuur. De oplevering van de eerste huurwoningen wordt voor eind 2020 verwacht.