TNO en Madaster koppelen databases gebruikte bouwmaterialen

TNO en Madaster gaan om circulaire bouw te bevorderen onderling data uitwisselen over de vraag naar en het aanbod aan gebruikte bouwmaterialen.

Tijdens de Innovation Expo in Rotterdam hebben beide partijen daarover een partnerovereenkomst afgesloten. Doel is tot een volledig beeld van de beschikbare materialen in de gebouwde omgeving te komen.

Madaster fungeert als een online bibliotheek waarin materialen en gebouwen worden gedocumenteerd. Het bouwmateriaal in beeldmodel van TNO geeft op grote schaal een inschatting van aanwezige materialen in de gebouwde omgeving. 

'Samenwerking met Madaster maakt het mogelijk om in te zoomen op gebouwniveau', zo verklaart Madaster-oprichter Thomas Rau.'Koppeling van onze databases resulteert in meer gedetailleerde informatie, zodat goed onderbouwde keuzes gemaakt kunnen worden op het gebied van sloop, renovatie of hergebruik.'

Marinke Wijngaard, TNO unit-directeur Circulaire Economie & Milieu, verwacht dat de combinatie van data zorgt voor versneld inzicht in de beschikbare bouwmaterialen.

img
Redacteur
Profiel