Charles Vögele maakt doorstart

De curatoren van modeketen Charles-Vögele Netherlands hebben met Vidrea Retail overeenstemming bereikt over een doorstart van 90 vestigingen.

Hoeveel winkels er uiteindelijk open blijven hangt af van de onderhandelingen met de verhuurders, maar het is Vidrea’s intentie om met zoveel mogelijk winkels verder te gaan en de werkgelegenheid van zoveel mogelijk werknemers te behouden. Voor het komende najaar wil Vidrea alle winkels hebben omgebouwd tot multi-brand stores voor de zelfde doelgroep als die van het huidige Charles-Vögele (mannen en vrouwen vanaf 35 jaar). Meervoudig mode-ondernemer Remt Melles zal het bedrijf na de doorstart leiden als CEO.

Curator Hans Hendriks (KBS Advocaten) is blij dat na de schrik van het faillissement er voor de oud- werknemers nu goed nieuws is: “Vidrea was al langere tijd geïnteresseerd in voortzetting van de winkels van Charles- Vögele. We hebben de laatste weken intensief samengewerkt om tot deze transactie te komen, waarbij de Zwitserse houdstermaatschappij van Charles-Vögele bereid was Vidrea te tegemoet te komen”.

Remt Melles: “Gelukkig is de doorstart -na een lange periode van onderhandelen- nu een feit. Met de Zwitserse houdstermaatschappij van Charles-Vögele hebben we en akkoord bereikt over het doorleveren van de zomercollectie, zodat alle winkels snel weer nieuwe voorraad ontvangen. Ook hebben we met hen een licentieovereenkomst gesloten, zodat Charles Vögele ook na de lancering van het multi-brand concept bij ons in de schappen blijft als een van de merken die wij zullen verkopen.”

Curator Johan Westerhof (HVG Law) noemt het niet alleen goed nieuws voor het personeel, maar ook voor de bestaande klanten: “We zijn namelijk overeengekomen dat de cadeaubonnen en tegoedbonnen van Charles- Vögele die vanwege het faillissement niet meer konden worden gebruikt, binnenkort weer als betaalmiddel zullen worden geaccepteerd. Op dit moment zijn er circa twintig winkels gesloten omdat er te weinig voorraad over was. Deze winkels zullen zo snel mogelijk weer worden bevoorraad en heropend.”

Charles-Voegele was met 95 winkelvestigingen op A-locaties in provincieplaatsen en circa 700 medewerkers een van de vier grootste moderetailketens van Nederland. Op 27 januari 2017 is het faillissement van Charles-Voegele uitgesproken nadat de nieuwe eigenaar van het Zwitserse moederconcern had besloten de Nederlandse activiteiten niet langer te financieren.

Sinds het faillissement hebben de curatoren besloten de winkels open te houden en de verkoop door te zetten met alle medewerkers. Mede dankzij hun grote inzet is de verkoop zeer succesvol verlopen en de doorstart mogelijk geworden.