Weer toekomst voor duurzaamste hotel van Amsterdam

‘Wij willen een boegbeeld voor de duurzaamheid worden’, zo klonk het bij de opening in 2018 van het QO Hotel in het Amstelkwartier aan de Spaklerweg. Het hotel, dat werd uitgebaat door het Amsterdamse Amstelside en waarvan het management bij Intercontinental Hotel Group (IHG) lag, had op papier goede kaarten voor een zonnige toekomst.

Helaas kon de exploitant op het hoogtepunt van de tweede coronagolf geen andere conclusie trekken dan dat exploitatie van het hotel onhoudbaar was onder de toen geldende coronamaatregelen. Hiermee werd het 288 kamers tellende hotel, dat 13 verdiepingen beslaat, plotseling een van de grootste slachtoffers van de coronacrisis op de Amsterdamse hotelmarkt. Het faillissement was op zich niet uniek in die periode, ook andere hotels – onder meer in de omgeving van Schiphol – haalden het einde van de coronacrisis niet.

Nu de wereld weer op volle toeren draait, ziet Tristan Capital Partners weer toekomst in het QO hotel. Het in Londen gevestigde investeringsbedrijf betaalde maar liefst € 92,1 mln voor het hotel. Op de gevel van het hotel zal de naam QO hotel veranderen in Ruby Emma. De nieuwe huurder en exploitant van het hotel is de Duitse Ruby Group, die van plan is om het 4-sterren hotel voort te zetten en zich te focussen op het hogere-middenklassesegment in de hotelmarkt.

Aan de andere kant van Amsterdam verkocht de Amsterdamse projectontwikkelaar en vastgoedbelegger Midvast een kantoorpand aan de Cruquiusweg. De nieuwe eigenaar van het moderne kantoorpand is de investeerder Snapdragon. Het nieuw gebouwde complex is onderdeel van de grootschalige ontwikkeling Cruquiuswerf in Amsterdam-Oost.

Snapdragon koopt het zes bouwlagen tellende kantoorpand met in totaal 1789 m² vvo inclusief 6 parkeerplaatsen en wil het pand gaan verhuren.

In de PropertyNL datasheet van week 19 staan onder meer de bovengenoemde transacties. Het wekelijkse overzicht met grotere transacties vermeldt zowel beleggingstransacties als gebruikstransacties van commercieel vastgoed. Dit overzicht wordt ook opgenomen in PropertyNL Magazine.