Groen licht voor Holland Outlet Mall Zoetermeer

Het gemeentebestuur van Zoetermeer heeft gisteren ingestemd met de Holland Outlet Mall, een ontwikkeling van Provast. 

Het 31.000 m² grote winkelcentrum komt op de plek van de huidige meubelboulevard aan de Europaweg. HOM wordt in fases gerealiseerd en boven de weg wordt een futuristisch ogend nieuwbouwdeel gebouwd.

Volgens wethouder Marc Rosier blijkt uit alle onderzoeken dat het outlet center een grote kans voor Zoetermeer is. Tegen Omroep West zegt hij dat de HOM 350 tot 700 extra banen kan opleveren en dat het de leegstand kan verminderen omdat het winkelcentrum extra omzet genereert. 'Uitdagingen op het gebied van parkeren en verkeer zijn op te lossen.'

Ondernemers uit Zoetermeer en omgeving, verenigd in Stichting Winkelcentrabelang Zoetermeer (SWZ) en Vereniging Promotie Stadshart Zoetermeer (VPSZ), en de landelijke retailerorganisatie INretail zijn volgens Omroep West kritisch over het project. Binnenkort moet de gemeenteraad het defintieve besluit nemen en de provincie Zuid-Holland moet er ook mee instemmen. Die schoot in 2012 nog de plannen af voor een outlet center op de grens van Zoetermeer en Bleiswijk. Dat was een ontwikkeling van Stable International en Forum Invest.