Big Bazar krijgt adempauze van rechter

Een rechter in Leeuwarden heeft Big Bazar tot 7 september de tijd gegeven om orde op zaken te stellen, een zogeheten afkoelingsperiode.

Big Bazar, dat een grote huurachterstand heeft, had via zijn advocaat om vier maanden gevraagd, maar daar ging de rechter niet in mee. De ruimte die het in moeilijkheden verkerende winkelbedrijf nu heeft na een WHOA-verzoek, voorkomt in elk geval dat faillissementsaanvragen die dinsdag 30 augustus zouden dienen, zijn opgeschort.

Nieuwe deadline

De advocaat van Big Bazar, Oscar van Oorschot, is hard bezig tot regelingen te komen met schuldeisers en heeft daar nu in elk geval bijna twee weken voor. Op 7 september wordt duidelijk hoever hij daarmee is en kan de rechtbank beoordelen of Big Bazar meer tijd moet krijgen.

Bij faillissementen kunnen schuldeisers het bedrijf dwingen te liquideren, wat dan einde verhaal betekent. Een rechter kan de schuldenberg scheiden van de levensvatbare onderdelen, zodat het bedrijf niet meteen in z'n geheel kopje onder gaat.

Goes ontruimt?

M. Traas, verhuurder van de Big Bazar-winkel in Goes en retailvastgoedbelegger Wereldhave hebben faillissement voor Big Bazar aangevraagd. Vrijdagmiddag leek de gebruiker van de Big Bazar in Goes druk bezig met het ontruimen van de winkel. Advocaat J.F.M. Konings van een betrokken Invorderingsbedrijf is verbaasd over de actie in Goes. 'De huurovereenkomst loopt nog tot en met september 2024. Dat Big Bazar nu opeens de winkel ontruimt betekent niet dat ze de huur voor de komende maanden niet meer moet betalen.' Ook is de winkel in Goes niet meer te vinden op de website van Big Bazar.