Certitudo verkoopt 375 appartementen aan Holland Immo

Certitudo Capital heeft voor circa € 50 mln haar iResidence Portefeuille II verkocht aan Holland Immo Group. De huurappartementen worden opgenomen in het beleggingsfonds Immo Huurwoningfonds Nederland.

De portefeuille bestaat uit 375 huurappartementen, verdeeld over 5 wooncomplexen, gelegen in Dordrecht, Rotterdam, Arnhem en Zoetermeer.

De voormalige kantoren zijn getransformeerd naar duurzame en luxe afgewerkte huurappartementen voor young professionals en zijn volledig verhuurd. Certitudo Capital blijft langdurig het property management doen voor deze objecten onder haar iResidence label.

Eerder verkocht Certitudo Capital, een ontwikkelende vastgoedbelegger te ’s-Hertogenbosch, al iResidence Portfolio I, bestaande uit diverse woningcomplexen in ’s-Hertogenbosch. De komende jaren zal Certitudo zich blijven focussen op de transformatie, nieuw- en vernieuwbouw van duurzame huur- en koopwoningen in heel Nederland.

Holland Immo Group is aanbieder van vastgoedbeleggingsfondsen en heeft sinds 2001 in totaal 36 fondsen geïnitieerd met een totaal investeringsvolume van ruim € 900 mln. Holland Immo Group belegt in Nederlands en Duits vastgoed, vooral in winkels, woningen en parkeergarages. De sinds 2008 geïnitieerde 14 Duitse winkelfondsen hebben een gezamenlijk investeringsvolume van € 330 mln. De sinds eind 2012 opgezette vijf parkeergaragefondsen hebben een totaal investeringsvolume van € 80 mln. Vanaf 2016 is de beleggingsstrategie ook gericht op woon–zorgconcepten voor ouderen en transformaties naar woningen voor jongeren, als snel groeiende niches binnen de woningmarkt.

Cushman & Wakefield heeft de transactie namens de verkoper begeleid. CBRE heeft de transactie namens de koper begeleid.

Foto's:
Rode complex en interieur: De Prins in Rotterdam
Dakterras: De Graaf in Arnhem