Plannen herontwikkeling Buikslotermeerplein gesneuveld

Het ziet er naar uit dat de grote herontwikkeling van het Buikslotermeerplein gaat mislukken. Prowinko en Kroonenberg Groep zouden er echter niet in zijn geslaagd de 100 winkelpanden in het winkelcentrum te kopen.

 

Dat was voor hen voorwaarde om het winkelcentrum als een geheel te kunnen herontwikkelen en vernieuwen. Het opkopen van alle winkelpanden is niet gelukt, schrijft Het Parool.
De krant meldt dat het eigendom versnipperd is over 68 verschillende eigenaren, waardoor het lastig wordt om het winkelcentrum als één geheel aan te pakken.

Zowel Prowinko als Kroonenberg Groep zijn al eigenaar van enkele panden in het winkelcentrum. Ze hadden de ambitie het centrum volledig op de schop te nemen en aan te vullen met woontorens. De vastgoedbeleggers deden in opdracht van de gemeente onderzoek naar de mogelijkheden voor een grootscheepse herontwikkeling van het Buikslotermeerplein, maar na twee jaar studeren zijn ze tot de conclusie gekomen dat het niet gaat lukken. Per 1 oktober liep het studiecontract af en dat is niet verlengd, aldus Het Parool.

De vastgoedbeleggers gaan met de gemeente aan tafel zitten om alsnog plannen te ontwikkelen om het verouderde winkelcentrum aan te pakken.