IWG introduceert franchise op Nederlandse markt

De wereldwijde aanbieder van flexibele werkplekoplossingen International Workplace Group (IWG) begint met franchising in Nederland.

IWG – bekend van onder andere Regus en Spaces – wil op deze manier inspelen op het enorme groeipotentieel dat het bedrijf ziet in de Nederlandse markt. Het groeipotentieel komt voort uit een toenemende populariteit van en de groeiende behoefte naar flexibele werkplekoplossingen. Hiermee volgt IWG in Nederland landen als het Verenigd Koninkrijk, waar IWG inmiddels samenwerkt met vijf partners. Ook in Duitsland is inmiddels het eerste franchisecontract ondertekend.

Recent heeft IWG ook The Office Operators overgenomen. TOO heeft meer dan 20 verschillende locaties met kantoor- en/of vergaderruimte in 11 steden in Nederland.

Niet alleen landelijk is de vraag naar flexibele werkplekoplossingen de laatste jaren explosief toegenomen – in Nederland is de omvang van de flexibele kantorenvoorraad tussen 2013 en 2018 met 265% gegroeid – ook wereldwijd is deze trend duidelijk zichtbaar. Daarom heeft IWG besloten zijn franchisepropositie versneld ook in Nederland uit te rollen.

IWG heeft Rob Hogervorst aangesteld als kantooroperator van Nederland. Annelou de Groot is development director van IWG in Nederland.