Vestia verkoopt al haar vastgoed in gemeente Westland

Woningcorporatie Vestia heeft overeenstemming bereikt met vier corporaties over de verkoop van haar vastgoed in Westland.

De verkoop  van de ruim 2.850 woningen en een portefeuille met bedrijfs-en zorgvastgoed (400 eenheden) is als volgt verdeeld: 1.212 gaan naar Arcade, 340 naar Wonen Midden-Delfland, 752 naar Wassenaarsche Bouwstichting en 550 naar Wonen Wateringen. De overeenkomst is gesloten onder voorbehoud van goedkeuring van Aw en WSW.

De verkoop draagt volgens Vestia bij aan het op peil houden van het aantal sociale huurwoningen in de gemeente Westland. De opbrengst wordt gebruikt voor het aflossen van leningen. “We zijn blij ons vastgoed in Westland over te dragen aan deze betrokken en kundige woningcorporaties. Zij kunnen volkshuisvestelijk veel betekenen voor de huurders en de gemeente Westland. Voor ons betekent de verkoop dat onze leningenportefeuille afneemt en we ons nog meer kunnen concentreren op onze kerngemeenten Rotterdam, Den Haag, Delft en Zoetermeer”, aldus Arjan Schakenbos, voorzitter van de raad van bestuur van Vestia.

Om dezelfde redenen verkocht Vestia onlangs haar vastgoed in Barendrecht en Pijnacker-Nootdorp. Ook voor het bezit in Bergeijk, Brielle en Zuidplas wil Vestia - tussen nu en medio 2021 - koopovereenkomsten afsluiten met andere woningcorporaties. In totaal gaat het om ruim 10.000 woningen. Hiervan is nu ongeveer de helft verkocht.

 

img
Redacteur
Profiel