Hugo van Wamel nieuwe voorzitter RICS Taxatiecommissie

Mr. Hugo van Wamel MRICS is per 6 januari 2017 benoemd tot voorzitter van de Taxatiecommissie van RICS in Nederland. Hij volgt Dave Hendriks (Savills) op. Van Wamel is sinds 2012 lid van de Taxatiecommissie.

De commissie vertaalt internationale waarderingstandaarden naar de Nederlandse taxatiepraktijk, bevordert transparantie bij waardebegrippen en stimuleert de leden gelijkluidende taxatiebenaderingen en -methoden te hanteren. Ze volgt de internationale trends en de landelijke, Europees en internationale ontwikkelingen van de taxatieleer. Leden van de taxatiecommissie waren actief betrokken bij de oprichting van o.a. het NRVT, het TMI en de PTA.

De commissie brengt met Road-shows de inhoud van het Red Book onder de aandacht van de leden en organiseert jaarlijks een of twee taxatiestudiemiddagen. Voor inhoudelijke vragen over de taxatieleer en RICS ‘best practices’ kunnen leden en belangstellenden terecht bij de commissie.

Van Wamel is sinds 2012 partner en director Valuation and Advisory NAI Netherlands. Daarvoor werkte hij tien jaar voor Colliers International. Van Wamel is bedrijfsjurist en studeerde in Leiden.

De leden van de commissie zijn Hugo van Wamel MRICS (NAI Netherlands, voorzitter), Dave Hendriks FRICS (Savills), Roderick Smorenburg MRICS (CBRE Valuation Advisory), Sake van den Berg MRICS (Fakton), Chris de Ruiter MRICS (FGH Bank), Jens Osinga MRICS (PricewaterhouseCoopers), Norbert Steentjes MRICS (TDN Taxaties), Robert Kat MRICS (Spring Real Estate) en Jef Folkers MRICS (Property Value Consultants).

RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors) is een instituut voor vastgoedprofessionals, waarbij 125.000 leden wereldwijd zijn aangesloten, inclusief 821 in Nederland. De organisatie stelt normen op voor de beroepsuitoefening en opleidingen en handhaaft gedragscodes door onafhankelijk tuchtrecht.