Provast ontwikkelt kantoor- en laboratoriumgebouw op Leiden Bioscience Park

Provast ontwikkelt het kantoor- en laboratoriumgebouw Elements op Leiden Bioscience Park. Het wordt 12.000 m² groot.

Elements is een multifunctioneel, flexibel kantoor- en laboratoriumgebouw, centraal gelegen in het Nederlandse centrum voor biomedische wetenschappen en bedrijven: het Leiden Bio Science Park. Het gebouw aan de Willem Einthovenstraat te Oegstgeest - langs de A44 en naast het kantoor van Avery Dennison - is ontworpen door OZ.

Elements bestaat uit 6 verdiepingen ter grootte van 2000 m² waarmee in totaal 12.000 m² verhuurbaar oppervlak word gecreëerd. Onder de kantoor- en laboratoriumverdiepingen bevindt zich een parkeergelegenheid met een capaciteit van 170 parkeerplaatsen, evenals een 2-laagse fietsenstalling. In een buitentuin kunnen mensen elkaar ontmoeten en bezoekers verwelkomen. Vanaf hier heeft men gemakkelijk toegang tot de verdiepingen erboven.

De verdiepingen staan in onderlinge verbinding met elkaar, zowel fysiek als visueel, waardoor extra flexibiliteit wordt geboden en het mogelijk wordt om ruimten aan te passen tijdens het ontwerp- en bouwproces.

Een plafondhoogte van 3 meter biedt voldoende ruimte voor leidingen in de laboratoria, evenals royale ramen in de kantoorruimten. De 16 meter brede verdiepingen dragen bij aan deze flexibiliteit en ondersteunen een groot aantal open en gesloten ruimten, vergaderlocaties, laboratoria en kantoren. Hierdoor wordt een moderne manieren van werken in verschillende soorten ruimten gestimuleerd, waardoor nabijheid, gemak van verbinding en communicatie worden bevorderd.

Leiden Bio Science Park huisvest ongeveer 106 life science bedrijven en de meeste bioscience start-ups in heel Nederland, alsmede multinationals en internationaal bekende onderzoeksinstituten die focussen op innovatieve medicijnen, vaccins, diagnostiek en platform technologieën.