Provast, Heijmans en Syntrus Achmea gaan misschien Feyenoord City ontwikkelen

Stadion Feijenoord en de gemeente Rotterdam hebben besloten exclusieve vervolggesprekken te voeren met een ontwikkelconsortium bestaande uit Provast, Heijmans en Syntrus Achmea over de gebiedsontwikkeling Feyenoord City.

Rondom het beoogde nieuwe stadion wordt het consortium verantwoordelijk voor de realisatie van het gebied, meldde Feyenoord City vrijdag. Daartoe wordt op korte termijn een stichting opgericht, waarin het beoogde consortium bij een finaal akkoord zal participeren. Het beoogde ontwikkelconsortium is geselecteerd na een traject waarin vele marktpartijen hun interesse hebben getoond. Uiteindelijk hebben 3 consortia een voorstel ingediend.

Woningbouw

De activiteiten van het ontwikkelconsortium omvatten het verwerven van de benodigde gronden, het bouwrijp maken, het aanleggen van de buitenruimte en het (laten) ontwikkelen van het vastgoedprogramma uit het Masterplan van de eerste fase Feyenoord City rondom het nieuwe stadion. In de eerste fase worden minimaal 750 woningen gebouwd, een hotel en wellnesscentrum, een commercieel programma en parkeerfaciliteiten rondom het nieuwe stadion

Het stadion zelf is één van de vastgoedprogramma’s van de eerste fase en zal worden ontwikkeld door Stadion Feijenoord. De voorbereidingen daarvan, inclusief de eerste fase van de selectie van een bouwconsortium, zijn volop gaande.