110 studentenwoningen in voormalig verzorgingshuis in Delft

Het project ‘Abtswoude Bloeit’ aan de Aart van der Leeuwlaan in Delft is dinsdag officieel geopend.

In een leegstaand gedeelte van verzorgingstehuis Abtswoude wonen nu 110 studenten en 32 cliënten van Stichting Perspektief. Samen met de zelfstandig wonende ouderen in de seniorenappartementen bij het gebouw is Abtswoude nu weer volledig bewoond.
De openingshandeling werd uitgevoerd door burgemeester Marja van Bijsterveldt en de vicerector magnificus van de TU Delft, Robert Mudde.

Abtswoude Bloeit is een project van SHS Delft in samenwerking met Pieter van Foreest en Stichting PerspeKtief. Het brengt meerdere doelgroepen bij elkaar in één gebouw en zo worden twee actuele problemen aangepakt: enerzijds het tekort aan studentenhuisvesting en anderzijds de eenzaamheid onder ouderen. De ouderen van seniorenappartementen en de mensen uit de wijk kunnen meedoen met activiteiten en hulp krijgen van de studenten bij bijvoorbeeld het gebruik van de iPad of computer.

Op de begane grond is de Woonkamer van de Wijk gerealiseerd. Deze ruimte is niet alleen voor de bewoners maar ook voor iedereen die in de buurt woont. In de ruimte bevindt zich een koffiebar en twee keukens. Er zijn studieplekken, meerdere zitplekken waar rustig een boek gelezen kan worden en er is een expositieruimte. 

SHS Delft staat voor Stichting Herontwikkeling tot Studentenhuisvesting Delft. Het initiatief is tijdens de economische crisis ontstaan. Er waren twee grote problemen zichtbaar op de vastgoedmarkt in Delft. Ten eerste kampte de stad met veel leegstand en ten tweede was er een enorm tekort aan studentenkamers. In het najaar van 2011 is SHS Delft in het leven geroepen met als doel het verminderen van de leegstand.

Foto: Aditya Parulekar en Anneloes Tilman van SHS Delft voor het gebouw.