Groen licht derde fase herontwikkeling flatwijk Spijkenisse

ABB Bouwgroep heeft een onherroepelijke omgevingsvergunning binnen voor het project Stella Nova fase 3 in Spijkenisse. In de forensenstad onder de rook van Rotterdam wordt een complete flatwijk herontwikkeld.

De gemeente Nissewaard werkt sinds 2018 samen met ABB Bouwgroep en woningcorporatie Maasdelta Groep aan de vernieuwing van de wijk Sterrenkwartier Hoog. De wijk wordt onder de nieuwe naam Stella Nova (nieuwe ster) van een typisch naoorlogs woongebied omgetoverd tot een nieuwe, eigentijdse woonomgeving.

De anonieme 60-er jarenblokken maken plaats voor een gevarieerd woningaanbod met eengezinswoningen, beneden-bovenwoningen en een klein appartementengebouw, dat de entree van het gebied markeert. In totaal worden 688 flatwoningen gesloopt. Daarvoor in de plaats komen 400 nieuwe huur- en koopwoningen.

Eerdere fases

Fase 1, 7 benedenwoningen, 14 maisonnettes en 8 eengezinswoningen, werd in 2021 opgeleverd, De tweede fase, 78 woningen waarvan 33 koopwoningen en 45 sociale huurwoningen. is in ontwikkeling.

In de derde fase zullen 136 koop- en huurwoningen gerealiseerd gaan worden. Steenhuis Bukman Architecten tekende voor de huurwoningen. Kampman Architecten is verantwoordelijk voor de uitwerking van de grondgebonden woningen.

Sloop flats

Van Groningen Sloopwerken is inmiddels bezig met het slopen van de bestaande flats in opdracht van Maasdelta Groep. Hierna zal de Gemeente Nissewaard het gebied bouwrijp maken, waarna bouwwerkzaamheden in 2024 zullen starten.