Redevco koopt voormalig Donner-gebouw aan Lijnbaan

Redevco heeft namens een van zijn investeerders voor € 28,5 mln het voormalige Donner-gebouw aangekocht aan de Rotterdamse Lijnbaan.

De verkoper is Investore. Het winkelpand van 5540 m² ligt midden in het winkelgebied van het Rotterdamse centrum en biedt goede mogelijkheden om waarde toe te voegen door middel van actief beheer.

Het pand, Lijnbaan 150, ligt tegenover de winkels van H&M en Zara. Het is naast de plaats waar Multi het nieuwbouwproject Forum Rotterdam realiseert en Primark in 2018 zijn grootste winkel in Europa (17.000 m²) zal openen. Redevco is van plan het pand, dat een rijke historie heeft, te herontwikkelen tot een winkelruimte die beter uitgerust is voor de huidige en toekomstige eisen van de detailhandel.

Andrew Vaughan, ceo bij Redevco: ‘De omvang van het gebouw voldoet aan de sterke vraag van kleding- en moderetailers die op zoek zijn naar grootschalige panden in Rotterdam. Daarnaast zullen de naburige winkelpanden, die momenteel in ontwikkeling zijn, zeker bijdragen aan de aantrekkelijkheid van deze locatie.’

Bij deze transactie werd Redevco ondersteund door juridische en technische adviseurs DLA Piper en Fortrus. Investore werd geadviseerd door Houthoff Buruma.