Bejaardentehuis in Den Haag omgebouwd tot studentencompex

Het voormalige bejaardentehuis WZH Zuiderpark aan de Harderwijkstraat in de wijk Rustenburg-Oostbroek in Den Haag is omgebouwd tot moderne studentenhuisvesting. Hiermee worden 155 betaalbare studentenwoningen met een huur vanaf € 347 per maand toegevoegd aan de Haagse woningvoorraad.

Ontwikkelaar UrbanTTP, een samenwerking tussen UrbanOne bv en TTP Vastgoed bv, heeft de ombouw tot 155 studentenwoningen van het voormalige bejaardenhuis WZH Zuiderpark gerealiseerd in nauwe samenwerking met de gemeente; DUWO heeft het gebouw aan de Harderwijkstraat in beheer genomen. SP Fund heeft het pand aangekocht voor zijn investeerders.

Ze wonen er al sinds 27 mei, de studenten die een van de 155 betaalbare studentenwoningen wisten te bemachtigen aan de Harderwijkstraat in Den Haag. Het zijn zelfstandige studentenwoningen met een eigen keuken, badkamer en wc. Studenten huren een woning vanaf € 347 inclusief verwarming, elektra, water, tv-signaal en snel internet (plug & play). In dit bedrag is de huurtoeslag vanaf 18 jaar in mindering gebracht (hoogte afhankelijk van inkomen). Er zijn nog enkele woningen beschikbaar.

Het complex aan de Harderwijkstraat beschikt over diverse voorzieningen, zoals 2 liften, een inpandige fietsenberging en enkele gemeenschappelijke ruimtes waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Wassen en drogen is makkelijk gemaakt. Alles kan online geregeld worden, de waskaart opladen en een machine reserveren.

De woningen liggen naast het Zuiderpark met een keur aan voorzieningen voor sport en beweging. In het najaar 2016 gaat Sportcampus Zuiderpark open met vestigingen van sportopleidingen. De bewoners die een sportopleiding volgen, kunnen lopend naar hun onderwijsinstelling. De dagelijkse boodschappen kopen ze in de winkelstraat 100 meter verderop.

Een van de woningen was voor de kijkmiddagen al ingericht, om een indruk te geven van de mogelijkheden. Deze ingerichte woning werd onder de nieuwe huurders verloot. De winnares, Rosa, is ontzettend blij met de ingerichte woning.