‘Utrechts feestje’ en veel kantoortransacties

De eerste weken van maart waren relatief rustig op de beleggingsmarkt. Op de verhuurmarkt voor kantoren daarentegen oogde het drukker. Vooral in Utrecht werden in de afgelopen week enkele opvallende transacties gedaan.

Athora Netherlands en het Rijksvastgoedbedrijf hebben overeenstemming bereikt over een langjarige verlenging van maar liefst twee huurovereenkomsten in Utrecht. In totaal hebben de huurverleningen betrekking op 7375 m² op de Graadt van Roggenweg 500. De verhuurder werd bij deze transactie begeleid door Cushman & Wakefield.

Ook het iconische gebouw aan de Oudegracht 167 in Utrecht, dat voorheen onderdak bood aan boekwinkel Broese en de Centrale Bibliotheek, krijgt vanaf 2025 een nieuwe bestemming. De gemeente Utrecht heeft een huurovereenkomst gesloten met het Literatuurmuseum annex Kinderboekenmuseum, dat nu nog is gevestigd in Den Haag.

Op de Maliebaan in Utrecht versterkte Bridges wederom zijn positie met de aankoop van drie kantoorpanden en een (kantoor)koetshuis. Het gaat om de Maliebaan 25, 27 en 37 en de Tweede Korte Baanstraat 7. De kantoorpanden hebben een gezamenlijk oppervlak van circa 1950 m² en zijn aangekocht voor in totaal € 9,7 mln*. Eerder kocht Bridges al de kantoorpanden op de Maliebaan 12 en 14. Het bezit eveneens Maliebaan 8, waar Bridges zelf kantoor houdt, en Maliebaan 79 en 137.

In de PropertyNL datasheet van week 10 en 11 staan onder meer de bovengenoemde transacties. Het wekelijkse overzicht met grotere transacties vermeldt zowel beleggingstransacties als gebruikstransacties van commercieel vastgoed. Ook is er ruimte voor leningen. Dit overzicht wordt ook opgenomen in PropertyNL Magazine.