Rust in de krokusvakantie

Een groot deel van het land had afgelopen week krokusvakantie, en dat was te merken: het was rustig op de transactiemarkt.

Het Franse Paref Gestion heeft voor zijn Novapierre Allemagne 2 SCPI-fonds voor € 18,3 mln winkelcentrum Ackershof in Pijnacker gekocht van 4 Real Estate en SBBBF. Het winkelcentrum heeft een oppervlakte van 6754 m².

Ook wisselde een nog te bouwen DC van logistieke vastgoedontwikkelaar Ringmeer in Amstelveen van eigenaar: P3 Logistic Parks kocht het DC van 27.000 m², dat naar verwachting begin volgend jaar wordt opgeleverd.

Verder waren er in week 9 twee opvallend grote verhuurtransacties: Aldi Vastgoed verhuurde een distributiecentrum van 24.050 m² in Groenlo en Elektramat huurt een nog te bouwen complex van 36.414 m² in Almelo van GLP. GLP kocht de ontwikkeling vorig jaar voor € 47,3 mln van ontwikkelaar Daytona Development.

In de PropertyNL datasheet van week 9 staan onder meer de bovengenoemde transacties. Het wekelijkse overzicht met grotere transacties vermeldt zowel beleggingstransacties als gebruikstransacties van commercieel vastgoed. Ook is er ruimte voor leningen. Dit overzicht wordt ook opgenomen in PropertyNL Magazine.