'Helft beleggers in Europees vastgoed kiest voor meer defensieve strategie'

Meer dan de helft van de beleggers in Europees vastgoed volgt de komende tijd een meer defensieve strategie, zo concludeert Savills na een enquête onder vastgoedbeleggers.

De focus ligt op woningen, studentenhuisvesting, logistiek en kantoren op toplocaties in de meest liquide markten in Europa. Dit komt grotendeels door stijgende rentes; herfinanciering zal de komende twee jaar een aanzienlijke impact hebben op het totaalrendement.

Nederland blijft geliefd. Zeventig procent van de respondenten gaf aan de komende twaalf maanden waarschijnlijk in ons land te beleggen. “Bepaalde vastgoedsectoren blijven in trek. Vooral de sectoren met groeipotentieel voor huurinkomsten staan boven aan de lijst”, aldus Jordy Diepenveen, director investment Savills Nederland.

De enquête geeft ook inzicht in de afnemende transactieactiviteit. Het investeringsvolume in Europees vastgoed komt in het derde kwartaal van 2022 uit op € 55 mrd. Daarmee komt het totaalbedrag over de eerste drie kwartalen van dit jaar uit op ruim € 200 mrd. Dit betekent een daling van ruim 10% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

img
Redacteur
Profiel