Dutch Green Building Council breidt bestuur uit

Twee leden van het DGBC-bestuur vertrekken en drie komen erbij, zodat het bestuur voortaan uit zes leden bestaat.

Bas van Holten en Daphne Braal verlaten het bestuur. Van Holten heeft zijn tweede bestuurstermijn er bijna op zitten en neemt na ruim zeven jaar afscheid. Braal vervult momenteel de rol van interim-directeur bij DGBC en zal om die reden niet langer als bestuurslid aanblijven.

De drie nieuwe bestuursleden zijn Dirk Dekker, medeoprichter en -eigenaar van Being, Jeroen Pels, Group Director Commercial bij Triodos Bank en Lieske van Pelt, Director bij CBRE Investment Management.

Dirk Dekker

Samen met Bas van Dam is Dirk Dekker oprichter en eigenaar van Being, dat vastgoed ontwikkelt met als doel positieve impact te creëren. Een vaardigheid die Dekker in zijn dagelijks werk veel inzet, is het vinden van de balans tussen commercie en impact. “De ervaring die ik daarmee heb opgedaan, wil ik graag inbrengen bij DGBC. De hevig veranderde economie en ook de huidige politieke wind in Nederland en Europa hebben veel invloed op het behalen van de DGBC-doelen. Juist nu moeten we vasthouden aan de waarde van een duurzaam gebouwde omgeving. DGBC kan door scherp te communiceren over haar kennis en expertise de markt inspireren de juiste keuzes te maken.”

Jeroen Pels

Als Group Director Commercial bij Triodos Bank is Jeroen Pels verantwoordelijk voor de commerciële (impact)strategie, propositieontwikkeling, portefeuillesturing en marketing. In het DGBC-bestuur zal hij zich specifiek richten op finance & audit. ‘Vanuit mijn achtergrond hoop ik waarde toe te voegen waar het gaat om ketensamenwerkingen en specifiek de financiële impact van duurzaamheidsinvesteringen. Bij mij wringt het al jaren dat die positieve financiële kant onvoldoende op het netvlies staat van investeerders. Op het gebied van energie gaat dat nu redelijk, maar op het vlak van materialengebruik is er nog een wereld te winnen. Mijn ervaring is dat financiering een andere benadering vergt en nu nog te vaak een bottleneck vormt.’

Lieske van Pelt

Lieske van Pelt werkt als projectdirecteur Amsterdamse Poort bij CBRE Investment Management. Ze studeerde Bouwkunde in Delft en werkt sinds het voltooien van die studie bij CBRE IM. Van Pelt ziet bij DGBC een taak voor zichzelf weggelegd op de vlakken van sociale duurzaamheid en investeringen. Duurzaamheid is een hoofdonderwerp in Van Pelts werk en dagelijks leven. ‘In ons werk worden de hoogste standaarden verwacht met betrekking tot gebouwduurzaamheid. Ook wordt er steeds meer gefocust op wat we nog méér kunnen doen voor de mensen die onze plekken gebruiken. De vertaalslag hiervan naar de fysieke plek, is waar ik dagelijks mee bezig ben. Ik wil deze kennis graag delen binnen DGBC.’

Laatste nieuws

Evenementen