Drukke transactiemarkt in het slot van november

Met het einde van het jaar in zicht, lijkt het behoorlijk drukker te worden op de transactiemarkt. De derde week van november werd gekenmerkt door een aantal opvallend grote beleggings- en verhuurtransacties.

Urban Industrial sloeg opnieuw zijn slag in Amsterdam Zuidoost, waar het onlangs ook twee panden aankocht op de Snijdersbergweg 99-101 en de Sijsjesbergweg 38-50. Ditmaal gaat het om het bedrijfspand van 15.000 m² aan de Stekkenbergweg 1. Het gebouw wordt langjarig gehuurd door de bekende bouwmarkt Praxis en beschikt daarnaast over een groot verhard terrein met 500 parkeerplaatsen.

In Kerkrade heeft Wayland de aankoop afgerond van een brownfield-locatie op bedrijventerrein Julia. In het begin van 2023 zal Wayland starten met de ontwikkeling van een distributiecentrum van 15.600 m². Het complex, dat de naam DC Parkstad zal dragen, beschikt onder meer over een mezzanine, warehouse, en kantoor. Het multifunctionele distributiecentrum zal geschikt moeten zijn voor zowel logistieke huurders als voor bedrijven in de maakindustrie.

DHG heeft in Verbrugge International een huurder gevonden voor zijn onlangs aangekochte warehouses aan de Engelandweg 16-1 en 2 in Ritthem nabij Vlissingen. De twee centra van in totaal 55.000 m² staan op een containerterminalterrein van 31 hectare. DHG heeft ze begin dit jaar aangekocht met als doel het uitwerken en ontwikkelen van dit gebied tot een ‘logistieke hotspot’.

CM.com, dat onder meer een ‘dominante’ sponsorpositie heeft tijdens de Grand Prix van Zandvoort, huurt kantoorruimte in Rembrandt Park One, het voormalige Ringpark-gebouw in Amsterdam-West. CM.com, ontwikkelaar van cloudsoftware, zal vanaf het begin van 2023 2000 m² huren op de eerste en tweede verdieping van de Nachtwachtlaan 20–24 in Amsterdam.

Bridges Real Estate heeft afgelopen week de koop afgerond van twee ‘iconische’ monumentale kantoorvilla’s aan de Maliebaan in Utrecht. De twee panden op nummer 12 en 14 dateren uit 1860 en kennen een neoclassicistische bouwstijl. Bridges Real Estate, de family office van de familie Vermaat, houdt zelf kantoor op nummer 8 en breidt met de aankoop van de twee naast gelegen monumentale kantoorvilla’s zijn portefeuille in het Maliekwartier flink uit. De bijbehorende tuinen achter de Maliebaan beschikken onder meer over eigen parkeerplaatsen.

In de PropertyNL datasheet van week 47 staan onder meer de bovengenoemde transacties. Het wekelijkse overzicht met grotere transacties vermeldt zowel beleggingstransacties als gebruikstransacties van commercieel vastgoed. Ook is er ruimte voor leningen. Dit overzicht wordt ook opgenomen in PropertyNL Magazine.