Sijthoff City aan de Grote Marktstraat in Den Haag wordt herontwikkeld

DEN HAAG - Credit Suisse Asset Management is gestart met de herpositionering en herontwikkeling van het gebouw Sijthoff City in Den Haag. Het gebouw ligt aan de Grote Markstraat, de Wagenstraat en de Achterraamstraat in het drukst bezochte winkelgebied van Den Haag. Het bestaande gebouw van circa 13.000 m[sup]2[/sup] bvo bestaat uit een winkellaag met daarboven 6 kantorenlagen. Het wordt volledig en duurzaam gerenoveerd.

DEN HAAG - Credit Suisse Asset Management is gestart met de herpositionering en herontwikkeling van het gebouw Sijthoff City in Den Haag. Het gebouw ligt aan de Grote Markstraat, de Wagenstraat en de Achterraamstraat in het drukst bezochte winkelgebied van Den Haag. Het bestaande gebouw van circa 13.000 m2 bvo bestaat uit een winkellaag met daarboven 6 kantorenlagen. Het wordt volledig en duurzaam gerenoveerd.

Na de renovatie heeft het gebouw twee winkellagen met in totaal circa 4750 m2 vvo. Hierboven wordt circa 6300 m2 vvo moderne kantoorruimte in efficiënte compartimentering gerealiseerd.
De renovatie start in het tweede kwartaal van 2013 en zal in 2014 worden afgerond.
Het nieuwe Sijthoff City heeft een nieuwe en volledig eigen identiteit met een hoge transparante winkelplint, een bijzondere gevelafwerking en details die verwijzen naar de traditionele architectuur in de omgeving en het symbool van de stad Den Haag, de ooievaar.
Deze herontwikkeling past in de ambitie van de gemeente Den Haag om de Grote Marktstraat uit te laten groeien tot een winkelstraat met internationale allure. Door de aanwezigheid van grote internationale winkelformules moet de straat zich onderscheiden binnen het kernwinkelgebied. De gemeente zelf investeert de komende jaren in de complete herinrichting van de Grote Markstraat.
Urban Properties uit Rotterdam is namens Credit Suisse als gedelegeerd opdrachtgever verantwoordelijk voor de totale herpositionering van Sijthoff City. Impact Vastgoedrealisme uit Rotterdam is verantwoordelijk voor de herontwikkeling en V8 Architects uit Rotterdam heeft het ontwerp gemaakt. De eigenaar Credit Suisse ontwikkelt het pand voor het speciale vermogen van CS-Euroreal (Credit Suisse).