Joost van Gestel treedt terug als ceo Camelot

Joost van Gestel, oprichter van leegstandsbeheerder Camelot, treedt terug als ceo van het bedrijf.

Van Gestel zegt in het persbericht: 'Daarmee maak ik de weg vrij voor de directie om de maatregelen en beslissingen te nemen die noodzakelijk zijn om de groei en ambities van het bedrijf verder te verwezenlijken.'

Dit besluit volgt daags na een publicatie in NRC Handelsblad dat misstanden van het bedrijf belicht. Camelot zou alleen op geld uit zijn en zijn huurders, vaak juist de zwakkeren in de samenleving, slecht behandelen door de woningen nog meer te laten verkrotten. De publicatie in NRC is overigens niet de enige publicatie die hierover is verschenen: over de loop der jaren heeft de pers meer misstanden beschreven en hebben huurders diverse rechtszaken gevoerd. Ook werd Camelot veroordeeld voor de elektrocutie onder de douche van een vrouw in een anti-kraakpand in Boxtel. 

Van Gestel geeft de dagelijkse leiding ad interim over aan Camelot Europe CFO Peter Habraken, totdat een nieuwe CEO is benoemd. Hij blijft echter grootaandeelhouder en geeft aan op afstand geïnformeerd te blijven. 

Camelot is momenteel onder meer betrokken bij de transformatie van twee kantoorpanden in Amsterdam Zuidoost tot woongebouwen. Bovendien oriënteert het bedrijf zich op een beursgang die in Q1 2022 zou moeten plaatsvinden. Wel wordt dan de overkoepelende naam van bedrijf dan veranderd in Mosaic World.

In de december-editie 2020 van PropertyNL Magazine is overigens een special over leegstandsbeheer verschenen.