Houten woontoren genaamd Haut verrijst aan de Amstel

Bouwbedrijf J.P. van Eesteren gaat in opdracht van Haut het project Haut realiseren.

Haut is een initiatief van projectontwikkelaar Lingotto, Team V Architectuur en Arup. Haut wordt het hoogste hybride houten gebouw van Nederland, en een van de hoogste ter wereld. Haut heeft een BREEAM Outstanding ontwerpcertificaat, de hoogste graad in duurzaamheid. De woontoren heeft 21 verdiepingen en wordt 73 meter hoog. Eind november 2018 start de bouw van dit iconische gebouw aan de Amstel in Amsterdam. Naar verwachting wordt Haut begin 2021 opgeleverd.

Haut is een baanbrekend project, dat laat zien dat het bouwen met hout de toekomst heeft. Eerder dit jaar won het ontwerp voor Haut al de International BREEAM Award 2018. Naar een ontwerp van het Amsterdamse architectenbureau Team V krijgt Haut een vernieuwend houten hoogbouwconstructie en energie-opwekkende gevels: Haut is een prototype voor innovatief en duurzaam bouwen.

Haut telt 52 luxe appartementen op een locatie aan de Amstel. Om de ambitieuze duurzaamheidsambities te waarborgen werken Lingotto en Team V samen met experts van Arup om zo alle mogelijkheden van hout als innovatief bouwmateriaal te benutten.