Ons Brabants Vastgoed Gezelschap opgericht

Op het  dak van de Sint Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch is kortgeleden Ons Brabants Vastgoed Gezelschap (OnsBVG) opgericht.

Het oprichtingsbestuur van OnsBVG bestaat uit Annette Pasveer van VolkerWessels (voorzitter), Jan Hein Janssens van Wakker Architecten (secretaris), Michiel van Summeren van Cornelissen aannemingsbedrijf (penningmeester), Bianca Prevoo van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling (algemeen bestuurslid) en Ward de Bruijn van de Gemeente Eindhoven (algemeen bestuurslid).

De vereniging is ontstaan vanuit een groep alumnileden van Brabants Goed. OnsBVG wil de bestaande cohesie binnen de Brabantse vastgoedbranche op senior niveau borgen en verbeteren. Daarnaast voorziet OnsBVG in de groeiende behoefte aan een netwerkorganisatie met ervaren vakgenoten.

Voor het eerst in de 800-jarige historie van de Sint Janskathedraal is er op het dak een stichting opgericht. Het was een voor het nieuwe vastgoedgezelschap passende locatie in de Brabantse hoofdstad. Onder het toeziend oog van de restaurerend aannemer Nico de Bont beklommen de nieuwe leden, de voor-publiek-toegankelijk-gemaakte steiger en waren getuige van het memorabele moment. Met de keuze voor deze bijzondere plek draagt OnsBVG ook financieel bij aan de restauratie van het nationaal monument.