Valad Europe benoemt Wouter Zwetsloot tot head of Benelux

Valad Europe heeft Wouter Zwetsloot benoemd tot head of Benelux. Mark McLaughlin is gepromoveerd naar de European Management Group als head of Property Europe.

Als head of Benelux is Zwetsloot verantwoordelijk voor het initiëren en sluiten van vastgoeddeals, het managen van de bestaande vastgoedportefeuille en het managen van platform van Valad in België, Nederland en Luxemburg. Valad Europe is onderdeel van de Cromwell Property Group, een wereldwijd opererende vastgoedinvesteerder.

Zwetsloot trad in 2008 bij Valad in dienst als asset manager, waarbij hij de objecten in de regio Amsterdam onder zijn hoede had. Vervolgens werd hij benoemd tot head of Investment Management.

Voordat hij bij Valad in dienst kwam, was Zwetsloot verantwoordelijk voor het managen van een kantorenportfolio namens een institutionele belegger. Hij is afgestudeerd in vastgoed aan de Greenwich University in Londen en heeft zijn MRE behaald aan de Amsterdam School of Real Estate.

McLaughlin, die sinds 2007 head of Benelux was, is gepromoveerd naar de European Management Group als head of Property Europe. In deze nieuw gecreëerde functie is hij verantwoordelijk voor het strategisch leiderschap en het aansturen van de vastgoedteams binnen het Europese platform. McLaughlin heeft meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van commercieel vastgoed en bouw, opgedaan in o.a. Singapore en Europa (inclusief zijn geboorteland Ierland).

McLaughlin is afgestudeerd aan de Universiteit van Dundee. In juni 2016 trad hij toe tot het bestuur van RICS Nederland.

David Kirkby, ceo Europe, zegt hierover het volgende: ‘Deze benoemingen laten zien dat wij inzetten op de groei van de onderneming in Europa en dat we ervan overtuigd zijn dat de Benelux-regio op de middellange tot lange termijn uitstekende kansen zal blijven opleveren. Onlangs hebben we het Cromwell European Cities Income Fund (CECIF) gelanceerd, na de acquisitie van het Seed Portfolio ter grootte van € 205 mln aan kantoorobjecten in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.’