Volkshuisvester Pepijn Bakker landt bij Erasmus Universiteit

Pepijn Bakker is vanaf deze maand afdelingshoofd Strategy, Real Estate & Finance bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam. 

Afdeling Strategy, Real Estate & Finance verzorgt de langetermijnstrategie van het onderwijsvastgoed en -faciliteiten van de EUR. Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk voor het account- en contractmanagement en het beheer van de kunstcollectie van de universiteit.

Rochdale

Voordat Bakker aanmonsterde in Rotterdam werkte hij bij de Amsterdamse woningcoporatie Rochdale, de laatste twee jaar als manager strategie. Daarvoor was hij bij de corporatie portefeuillemanager van een portefeuille van 38.000 woningen in 5 gemeenten in de Metropoolregio Amsterdam (Amsterdam, Diemen, Landsmeer, Purmerend, Zaanstad) en was hij verantwoordelijk voor de over-all kaders voor nieuwbouw, verkoop, renovatie & verduurzaming van woningen en de huurprijzen.

Social Housing Festival

Bakker was in 2017 ook directeur van het International Social Housing Festival, een meerdaags festival met 1.600 deelnemers over sociale woningbouw. Dit festival werd georganiseerd in opdracht van AFWC, Aedes, Housing Europe en Gemeente Amsterdam en vond plaats in Amsterdam in de Westergasfabriek en Museum Het Schip.