Peter de Mik gaat met pensioen

Per 3 april is Peter de Mik, oprichter van De Mik Real Estate Partners in Rotterdam, uitgetreden als partner en directielid.

De Mik heeft op deze dag de 70-jarige leeftijd bereikt. Na werkzaam te zijn geweest bij onder meer DTZ Zadelhoff en Batenburg Bedrijfshuisvesting heeft hij in 1994, op destijds 40-jarige leeftijd De Mik Bedrijfshuisvesting opgericht.

Onder zijn bezielende leiding is het makelaarskantoor uitgegroeid tot een toonaangevende speler op – in eerste instantie – de Rotterdamse en later de Nederlandse markt voor commercieel onroerend goed.

In de afgelopen decennia heeft De Mik zich onderscheiden als een echte teamspeler, waarbij kwaliteit van advisering en het realiseren van de beste transacties voor zijn cliënten altijd hoog in het vaandel hebben gestaan. Hierbij was het hebben van plezier met zijn collega's en opdrachtgevers minstens zo belangrijk voor De Mik. ‘Een van de doelstellingen was om met het bedrijf een soort familie te vormen, waarin iedereen elke dag met heel veel plezier naar z’n werk gaat. Niet een soort bijenkorf, waarin om de drie jaar iedereen weer uitvliegt. Dan heb je geen continuïteit en bouw je geen hechte onderlinge relatie met elkaar op.’

Toonaangevende transacties

De Mik is in zijn werkzame leven betrokken geweest bij veel toonaangevende transacties met een zeer divers karakter, waaronder onder meer de ontwikkeling, verhuur en verkoop van het World Port Center in Rotterdam, de verkoop van winkelcentrum de Boreelkazerne in Deventer alsmede de verkoop van kantoor- en woningontwikkeling Inspiratis I en II aan de Dynamostraat te Rotterdam Zuidplein. Recentelijk nog adviseerde hij Focus on Impact bij de succesvolle verkoop van het ZuideR Carré aan Vesteda.

Vanaf 3 april wordt de directie van De Mik Real Estate Partners gecontinueerd door de reeds bestaande partners Dennis Borsboom, Mark van den Heuvel, Floyd Los en Walter Dielemans. Beide laatstgenoemde partners breiden hun reeds bestaande belang in de onderneming verder uit door overname van het belang van Peter de Mik.

Met weemoed maar vooral met trots en vertrouwen maakt De Mik zijn leven los van zijn bedrijf aangezien hij weet dat de zaak in goede handen is en klaar voor de volgende 30 jaar.