Transformatie Shell kantoor tot Park Hoog Oostduin gestart

De bouw van ‘Park Hoog Oostduin’ in Den Haag is afgelopen zaterdag officieel gestart.

De bouw van ‘Park Hoog Oostduin’ in Den Haag is afgelopen zaterdag officieel gestart.

Park Hoog Oostduin in de wijk Benoordenhout is een ontwikkeling van Pinnacle Property Developers. De uitvoering is in handen van Züblin Nederland en het ontwerp is van Architectenbureau Cepezed. Het voormalige Shellkantoor wordt getransformeerd naar twee moderne, duurzame gebouwen - Hoge Duin en Lage Duin - met 61 appartementen en 9 penthouses in de koopsector en 146 vrije sector huurappartementen. Het project krijgt een Breeam Very Good classificatie.

De vrije sector huurappartementen zullen worden opgenomen in het Bouwinvest Residential Fund. In de plint zijn voorzieningen gepland zoals een servicepunt, 14 (short-stay) appartementen en 2 hotelkamers en kantoren. Bouwinvest wordt tevens eigenaar van de voorzieningen in de plint.

Benoordenhout bevindt zich ten noorden van het Haagse Bos en ligt precies tussen de Haagse binnenstad en de Scheveningse boulevard in. Deze groene wijk werd tussen 1925 en 1935 gebouwd op oude duingrond, een oorsprong waarvan de vele parken, slootjes en zelfs duinen nog altijd getuigen.

Zublin is 12 maart 2016 gestart met de bouw. De oplevering staat gepland voor het laatste kwartaal van 2016. De eerste fase verkoop van de koopappartementen is recentelijk gestart en het merendeel van de appartementen is in korte tijd reeds verkocht of in optie. Later dit jaar start de verkoop van de penthouses op de toplagen. De verhuur van de appartementen start naar verwachting in het laatste kwartaal van 2016.