Schmit maakt bij Wereldhave plaats voor Polman

Na iets meer dan een halfjaar treedt Erik Schmit terug als managing director van Wereldhave. Hij wordt opgevolgd door Pieter Polman.

Dit heeft het vastgoedbedrijf maandag na beurs aangekondigd. De bestuurswissel vindt per 1 november aanstaande plaats. 

Schmit trad op 1 maart dit jaar aan bij het vastgoedbedrijf en heeft besloten zijn loopbaan elders voort te zetten. Schmit blijft tot 31 december dit jaar beschikbaar als adviseur van de directie van Wereldhave.

Polman kwam in 2011 in dienst bij het bedrijf en was de afgelopen drie jaar Head of Leasing. Onder zijn leiding boekte Wereldhave goede verhuurresultaten. Ondanks de problemen in de retailsector heeft Wereldhave de bezettingsgraad in de Nederlandse porteuille de afgelopen drie jaar weten te verbeteren dankzij een pro-actief beheerbeleid, aldus het persbericht.

Vorige week bleek uit de kwartaalcijfers van Wereldhave dat de resultaten onder druk staan. Alle gaten die in de portefeuille zijn geslagen door de ondergang van winkelketens zijn dan wel gevuld maar uit de cijfers blijkt eveneens dat Wereldhave lagere huurtarieven moet accepteren. De brutohuurinkomsten stegen hard dankzij de verschillende winkelcentra die Wereldhave heeft aangekocht.