Kantorendeel Brinkmanpassage Haarlem verkocht

De gemeente Haarlem heeft eind 2016 het kantorendeel van de Brinkmannpassage in Haarlem verkocht aan particuliere beleggers.

De binnen dit complex behorende woningen en winkels zijn niet verkocht en in bezit van FGH. Die heeft ze in bezit als gevolg van de teloorgang van Lips Capital Group.

De transactie bestaat uit circa 8900 m² bvo kantoorruimte gelegen op de 2e t/m de 5e verdieping van de Brinkmannpassage 8, 71 en 81 te Haarlem. De kantoorruimte was tot maart 2015 in gebruik bij de gemeente Haarlem. De kopers zijn momenteel plannen aan het uitwerken voor herontwikkeling van de kantoren naar onder andere woningen.

De Brinkmannpassage is gelegen in het hart van het centrum van Haarlem aan de Grote Markt. De retail ruimten onder de kantoren zijn gedeeltelijk verhuurd aan gerenommeerde huurders zoals parfumerie Douglas en Sissy Boy.

Deze transactie werd namens de kopers begeleid door Wagenhof bedrijfsmakelaars uit Haarlem. Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten heeft De Gemeente Haarlem begeleid bij het verkoopproces van het kantorendeel.