Profund ontwikkelt 40 appartementen in Amersfoort

Profund Vastgoedontwikkeling ontwikkelt in Amersfoort het projet The Spot. Het gebouw op de hoek van de Stadsring en de Utrechtseweg bestaat uit 40 appartementen en kantoorruimte.

Profund Vastgoedontwikkeling en KCAP Architects & Planners hebben dinsdag het ontwerp voor The Spot in Amersfoort gepresenteerd. Het wordt een markant woongebouw met veertig luxe appartementen en kantoorruimtes.

De kavel bevindt zich op het snijpunt van de belangrijke verkeerroutes van de stad en was van oudsher de belangrijkste ontmoetingsplek voor handelsreizigers. In opdracht van Profund Vastgoedontwikkeling heeft KCAP een ontwerp gemaakt dat meerwaarde biedt aan de gehele omgeving. Kenmerkend is de openheid van het gebouw om een groene verbinding te leggen met het stadscentrum en het nieuw aan te leggen Zonnehof park.
Bovendien wordt met het gebouw slechts 20% van het kavel bebouwd. Daardoor krijgt de stad 80% aan publieke ruimte terug én blijft de Onze Lieve Vrouwetoren zichtbaar. De stapeling van de appartementen is zo ontworpen, dat elke zijde van het gebouw een ander aanzicht biedt. De 40 appartementen krijgen een loft-achtig uiterlijk met aandacht voor ruimtelijkheid, oriëntatie en kwaliteit door de dubbelhoge ruimtes, de grote balkons en het uitzicht. In het hart van het gebouw komen kantoorruimtes met een groot ‘stadsbalkon’. Ook het groen op de balkons van de appartementen wordt ontworpen om het groene karakter van de plint te versterken.

Profund Vastgoedontwikkeling uit Amersfoort is in 2007 opgericht door vastgoedondernemer Kees van Loon. Eerder realiseerde Profund ondermeer Amaze, een woningcomplex met winkel-/kantoorruimte op de begane grond op een verouderde gdv/pdv-locatie in Amersfoort.