B&S sleept Propertize voor de rechter

Fondsmanager Van Boom & Slettenhaar (B&S) heeft Propertize gedagvaard om verkoop van de leningen te voorkomen en een herfinanciering te regelen.

Fondsmanager Van Boom & Slettenhaar (B&S) heeft Propertize gedagvaard om verkoop van de leningen te voorkomen en een herfinanciering te regelen.

B&S wil de tijd krijgen om de vastgoedleningen af te lossen, terwijl de Staat als eigenaar Propertize snel wil verkopen. Volgens B&S wil de vastgoedfinancier enkele mandjes met leningen al voor de kerst van de hand doen. De gehele onderneming gaat in het eerste kwartaal van 2016 in de verkoop. B&S beweert dat Kildare en M7-Starwood Capital Group zich als kandidaat-kopers hebben gemeld.

'Propertize heeft de leningen van B&S Vastgoed Nederland en B&S Cube Centre, twee fondsen van B&S, in een mandje leningen te koop aangeboden', aldus de fondsmanager. 'Dit mandje met leningen is gedoopt als Project Dolphin en wordt door Cushman & Wakefield te koop aangeboden. In Project Dolphin worden ook leningen van enkele andere klanten van SNS Property Finance (thans Propertize) aangeboden. De schade die de beleggers van B&S oplopen bedraagt € 65 mln, de volledige oorspronkelijke inleg. B&S heeft aan Propertize een realistisch scenario voor de afbouw van de leningen geschetst dat door een externe taxateur is onderbouwd. Indien Propertize nog een aantal jaren wacht hoeft Propertize waarschijnlijk geen discount te geven aan durfinvesteerders en kunnen de beleggers van B&S een deel van hun inleg terug verwachten. Dit scenario heeft Propertize zonder onderbouwing naast zich neergelegd.'

De zaak dient aan woensdagochtend voor de Rechtbank van Utrecht. Gerton van Boom van B&S heeft zijn grieven ook geuit in een brief aan minister Dijsselbloem.