Bouwfonds IM koopt appartementencomplex in Rostock voor € 28,3 mln

Bouwfonds Investment Management heeft onlangs een complex met 107 appartementen in de Duitse stad Rostock aangekocht voor het Bouwfonds European Residential Fund (BERF).

Bouwfonds IM heeft het vastgoedobject overgenomen van Amerillo GmbH. Het totale transactievolume bedraagt ongeveer € 28,3 mln.

Rostock bevindt zich in het noorden van Duitsland en is de grootste stad van de regio Mecklenburg-Vorpommern. Het nieuwe gebouw heeft een oppervlakte van ongeveer 9300 m² en wordt in 2017 gebouwd aan de kruising van de Am Vögenteich en de August-Bebel Straße. Het gebouw zal uit 107 appartementen en een garage met 85 parkeerplaatsen bestaan en wordt in 2018 opgeleverd.

“Wij zijn zeer verheugd met onze eerste aankoop in Rostock vanwege de prima locatie”, aldus fund manager Kerstin Lauerbach van het Bouwfonds European Residential Funds: “De locatie is niet ver van Hamburg en Berlijn en vormt een waardevolle langetermijn toevoeging aan onze Residential portefeuille. Rostock is een universiteitsstad met ongeveer 15.000 studenten.”