Ten Brinke verkoopt Asterlo-complex aan Catella

Catella Real Estate heeft het mixed-use complex Asterlo op Rotterdam-Zuid gekocht van Ten Brinke Group ten behoeve van het duurzaamheidsfonds Sarasin Sustainable Proporties. 

Dit nieuwbouwproject van Ten Brinke Group uit Varsseveld, oplevering eerste kwartaal van 2020, omvat een commerciële plint (2.500 m²) die verhuurd is aan Ahold-Delhaize ten behoeve van een Albert Heijn en een Gall&Gall en 51 bovengelegen huurappartementen met 57 parkeerplaatsen. De retailplint heeft een dagelijkse boodschappen-functie voor de Rotterdamse wijk Charlois.
‘De Nederlandse hoogconjunctuur verplaatst zich meer en meer naar de retailmarkt. Alle indexen wijzen erop dat het consumentenvertrouwen en de consumentenuitgaven stijgen. Investeren in een woon- en winkelcomplex is een uitstekende manier om de portefeuille van het Sarasin Sustainable Properties fonds verder te diversifiëren en zo risico's te spreiden’, licht Nicolas Hartel, portfolio manager bij Catella Real Estate, de aankoop toe.

Duurzame belegger
Het Sarasin Sustainable Properties is een product van Catella Real Estate in samenwerking met bank J. Safra Sarasin AG. Het fonds, dat ten minste 75% van zijn kapitaal in commercieel vastgoed belegt, richt zich op kantoren en winkels, en is specifiek bedoeld om tegemoet te komen aan de behoeften van institutionele beleggers in Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland. Elk gebouw moet voldoen aan de duurzaamheidsnormen van Sarasin.

De verkoper wordt geadviseerd door Cushman & Wakefield. De acquisitie is ingeleid en afgerond door Catella IM Benelux, gevestigd in Maastricht, en verbonden aan Catella Real Estate.