Standard Life koopt nieuw hoofdkantoor Heerema in Leiden

Standard Life Investments koopt het nieuwe hoofdkantoor van Heerema Marine Contractors aan de Vondellaan 47 in Leiden.

Standard Life Investments koopt het nieuwe hoofdkantoor van Heerema Marine Contractors aan de Vondellaan 47 in Leiden.

Het kantoorgebouw is ontwikkeld door Vondellaan 47 bv, dat een samenwerking is tussen Delta Development Group en VolkerWessels. Het gebouw bestaat uit 20.635 m² vvo kantoor- en archiefruimte met 589 parkeerplaatsen. Het investeringsvolume bedraagt circa € 60 mln.
Het kantoor ligt op een centrale plek vlakbij de snelwegen A4 en A44 richting Amsterdam en Den Haag. Het Centraal Station van Leiden ligt op loopafstand.

Het Heerema-gebouw is ontwikkeld op basis van het nieuwe werken met grote open flexibele werkvloeren, waardoor de medewerkers elkaar kunnen zien en gemakkelijk contact met elkaar hebben. De parkeergarage ligt tussen het gebouw en de spoorlijn en is ontworpen met een dynamisch lijnenspel. De levendige ‘plaza’ onder de negen kantoorverdiepingen is de spil van het gebouw. Het Heerema-gebouw zal het Breeam-NL nieuwbouwcertificaat met label ‘Excellent’ toegekend krijgen.

Het gebouw wordt volledig gehuurd door Heerema Marine Contractors, sinds meer dan 50 jaar een wereldwijd operende maritieme aannemer in de internationale offshore olie- en gasindustrie.

De koper werd bij deze transactie juridisch bijgestaan door Loyens en Loeff en technisch begeleid door Royal HaskoningDHV. De verkoper is commercieel bijgestaan door Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten en RJVD Vastgoed bv en juridisch geadviseerd door Houthoff Buruma. Standard Life Investments werd op commercieel gebied geadviseerd door DTZ Zadelhoff.