Talpa blijft op Media Park

Talpa Holding heeft onlangs haar huurovereenkomst langjarig verlengd op het Media Park in Hilversum.

Talpa is gevestigd in kantoorgebouw de Matrix, waar onder meer Talpa Global, Talpa Media en een gedeelte van Talpa Producties zijn gehuisvest. Het verlengde huurcontract betreft in totaal ruim 4000 m².

Volgens CEO Pim Schmitz is het een bewuste strategische keuze dat Talpa op het Media Park voor de komende jaren blijft gehuisvest: 'Naast ons kantoor in Laren is het erg prettig om op het Media Park gevestigd te zijn, het is in ontwikkeling en dat past bij de groei van Talpa.'

Talpa Holding houdt een belang van 33% in SBS Nederland, dat vier TV-zenders exploiteert: SBS6, SBS9, NET5 en Veronica. Talpa Holding is eigenaar van radiostations Radio 538 – marktleider in Nederland – en SLAM!. Daarnaast heeft Talpa een minderheidsbelang in Radiocorp, dat de stations 100% NL en Radio 10 exploiteert.

Talpa Media, dat vroeger deel uitmaakte van Talpa Holding, is overgenomen door ITV Plc en is inmiddels een zelfstandig bedrijfsonderdeel binnen ITV Studios.

Media Park Enterprise (MPE) is een project van Europa Fund II. Europa Fund II wordt beheerd door Europa Capital, een gevestigd vastgoedfonds dat vanuit kantoren in geheel Europa actief is. Europa Capital is onderdeel van de Rockefeller Group (RGI). Europa Capital Partners LLP en Europa Capital LLP vallen onder het toezicht van de Financial Services Authority.

Media Park Beheer heeft namens verhuurder de contractverlenging begeleid. Talpa werd begeleid door Voorma en Walch makelaars.

Media Park Beheer voert het dagelijks beheer van het Media Park uit in opdracht van MPE.