Ymere en ERA Contour realiseren 300 appartementen in Amsterdam

Ymere en TBI-onderneming ERA Contour hebben onlangs getekend voor het woningbouwproject De Eenhoorn aan de Rudolf Dieselstraat in Amsterdam-Oost.

De huidige 124 beneden-boven-woningen moeten plaats maken voor 300 appartementen die geïnspireerd zijn op appartementen in het Finse Helsinki. Ontwikkelende bouwer ERA Contour is verantwoordelijk voor de bouw van de woningen en begeleidt de sloop van de huidige huurwoningen. Korth-Thielens Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.

‘We bouwen op deze plek ruim 300 nieuwe betaalbare sociale huurwoningen. Veel woningen zijn door hun compacte indeling bijzonder geschikt voor starters en kleinere huishoudens’, vertelt Viviane Regout, lid van de directieraad van Ymere. Aan dit type betaalbare huurhuizen in Amsterdam is volgens haar grote behoefte.

In de Rudolf Dieselstraat in Amsterdam-Oost worden in de eerste fase 149 compacte appartementen gerealiseerd, die variëren in oppervlak. Er zijn appartementen beschikbaar van 32 tot ruim 80 m². De toekomstige bewoners van De Eenhoorn hebben alle voorzieningen binnen handbereik. Het appartementencomplex is goed bereikbaar met openbaar vervoer. De verschillende woningtypes vervullen meerdere woonwensen: van compacte woningen voor starters tot enkele grotere appartementen voor gezinnen. De gebouwen zijn gasloos en beschikken over zonnepanelen. ERA Contour start naar verwachting in het voorjaar van 2019 met de heiwerkzaamheden voor de bouw van de appartementen.