Woondeal op Utrechtse Heuvelrug

In Doorn kon afgelopen week na een lang onderhandelingsproces eindelijk de kurk van de fles bij woningcorporatie Woongoed Zeist.

De deal met een ‘complex karakter’ liet lange tijd op zich wachten. Dit had onder meer te maken met de particuliere eigenaren, die in verzet waren gekomen tegen de collectieve verkoop van het appartementen complex in Boswijk.

Afgelopen week kwam daar een einde aan, toen de Bredase woningbelegger De Vrije Blick tekende voor de 286 woningen en omliggende grond. Het bedrijf wil het appartementencomplex moderniseren. Daarnaast heeft de investeerder een afspraak met gemeente Utrechtse Heuvelrug, waarin is overeengekomen dat het bedrijf zich de komende tien jaar zal inspannen om minstens een derde van het complex beschikbaar te houden voor het betaalbare huursegment.

Bouwinvest Retail Fund heeft winkelcentra de Promesse in Lelystad en het Eiland in Zwolle afgelopen week verkocht aan een particuliere belegger. De belegger stoot de winkelcentra af wegens een strategische bedrijfskeuze, omdat ze niet langer in het plaatje van de huidige vastgoedportefeuille passen.

In Eygelshoven werd afgelopen week een deal beklonken tussen Boelens en Gruyter in samenwerking met Globitas en anderzijds Schroders Capital. Het nog op te leveren bedrijfscomplex zal dienst gaan doen als hoofdkantoor van het moderne verpakkingsbedrijf Ranpak. Schroders is van plan deze ontwikkeling voor lange termijn op te nemen in zijn portefeuille.

In de PropertyNL datasheet van week 21 staan onder meer de bovengenoemde transacties. Het wekelijkse overzicht met grotere transacties vermeldt zowel beleggingstransacties als gebruikstransacties van commercieel vastgoed. Dit overzicht wordt ook opgenomen in PropertyNL Magazine.