Woonbedrijf neemt 76 woningen van Laurentius over

Woningcorporatie Woonbedrijf uit Eindhoven neemt op 13 december 2017 76 woningen over van woningcorporatie Laurentius.

De woningen bevinden zich aan de Dortmunderkade in Helmond (waterburcht Amerlingen) en worden in verhuurde staat aan Woonbedrijf overgedragen. Woonbedrijf werkt in Eindhoven en omgeving aan goed en betaalbaar wonen en wil dat uitbreiden naar Helmond. Hier start Woonbedrijf binnenkort ook enkele nieuwbouwprojecten.

Laurentius bood de woningen te koop aan omdat deze niet in het kerngebied (Breda en Alphen Chaam) van de woningcorporatie liggen. Daarnaast versterkt deze verkoop de financiële positie van Laurentius. De woningcorporatie verkent ook de mogelijkheden om andere wooncomplexen buiten het kerngebied in Vlissingen, Tholen, Goes, Terneuzen, Bladel, Terheijden, Tilburg en Roermond te verkopen.

Woonbedrijf verhuurt ruim 32.000 woningen aan zo’n 70.000 mensen in Eindhoven en de regio. Laurentius is een woningcorporatie met ongeveer 8000 woningen in de gemeenten Breda en Alphen-Chaam.

Nieuwstad Advies ondersteunde Laurentius als dispositiemanager en ABC Capital als commerciële procesbegeleider. Van der Stap Notarissen passeert de leveringsovereenkomst op 13 december.