WoonFriesland verkoopt omvangrijke vastgoedportefeuilles

WoonFriesland heeft per 31 juli zijn zorgvastgoedportefeuille met 900 eenheden (43 intramurale zorglocaties) verkocht aan vastgoedbelegger Estea Driestar.

Om een goede overdracht voor de huurders te borgen is het zorgvastgoed ondergebracht in een joint venture. Hierin neemt WoonFriesland nog twee jaar deel. VasteState Vastgoedmanagement is aangetrokken voor het beheer van het vastgoed. WoonFriesland zal de opbrengsten investeren in verduurzaming en het betaalbaar houden van zijn woningbezit. ABC Capital begeleidde WoonFriesland bij het verkrijgen van alle benodigde goedkeuringen. 

Namens WoonFriesland is ABC Capital onlangs gestart met de verkoop van de bedrijfsonroerendgoedportefeuille. Deze bestaat uit diverse objecten, zoals kantoren, winkels en een ontwikkellocatie in verschillende plaatsen in Friesland. In het najaar volgt het maatschappelijk vastgoed, onder meer bestaande uit multifunctionele centra en scholen met langlopende huurovereenkomsten. De gezamenlijke verkoopopbrengst van de portefeuilles zal naar verwachting circa € 160 mln bedragen. Dit is de eerste keer in Nederland dat een woningcorporatie zo’n omvangrijke portefeuille aan zorg-, bedrijfsonroerend- en maatschappelijk vastgoed afstoot.