Woningbouwproject BUUR in Leidsche Rijn opgeleverd

Afgelopen maand vond de feestelijke oplevering plaats van woningbouwproject BUUR, in het bijzijn van bewoners, de betrokken woningcorporaties Portaal, Woonin en Wonam en ontwikkelende bouwer ERA Contour (TBI). BUUR bestaat uit 454 woningen verdeeld over drie gesloten woonblokken.

De nieuwe woningen liggen in het hart van Leidsche Rijn, direct naast het winkelcentrum. BUUR biedt een gemengd woonconcept met 2- en 3-kamerappartementen. Het merendeel van de woningen is sociale huur en een deel is middenhuur. In BUUR wordt ontmoeten gestimuleerd. Verschillende woningtypes lopen door elkaar. De collectieve tuinen in de bouwblokken dragen hier ook aan bij. Naast de woningen huisvesten de gebouwen ook commerciële ruimtes op de begane grond. Onder de woongebouwen bevindt zich een parkeergarage en fietsenstalling.

Het architectuurontwerp is van NWA Architecten, Dam & Partners en JCAU. Samenwerkende partijen bij BUUR zijn Portaal, Woonhave, Lister GGZ, De Tussenvoorziening, Wonam en Woonin. ‘De oplevering van BUUR is een fantastisch resultaat van drie jaar bouwen aan een nieuwe buurt', aldus Jeroen Heijdra, directievoorzitter bij ERA Contour. 'Samen met de woningcorporaties hebben we 454 duurzame woningen gebouwd die bijdragen aan een levendige en diverse gemeenschap. Dat zorgt voor een sterke buurt en dat is precies waar we het voor doen.'