Winkelsluitingen door coronavirus

Vanwege het coronavirus hebben Nespresso, KPN, T-mobile, Coolblue, Univé, Denham en Urban Outfitters de deuren van hun winkels gesloten.

Koffiemerk Nespresso heeft al zijn achttien winkels in Nederland gesloten. Ook in België en Luxemburg zijn de koffiewinkels dicht.

KPN heeft al eerder de winkels in Brabant en op enkele andere plaatsen gesloten. Vanaf dinsdag de 17de maart zijn ze allemaal dicht. Ook Coolblue heeft vanaf dinsdag al zijn 12 winkels gesloten, evenals Univé die 110 winkel sloot

T-Mobile sluit vanaf woensdag de 18de zijn deuren. T-Mobile zal in een aantal winkels beschermende maatregelen nemen zodat deze na drie weken weer open kunnen gaan. 

Sommige ketens hebben wereldwijd besloten hun winkels te sluiten zoals Denham en Urban Outfitters.

Sommige winkeliers sluiten op eigen initiatief de zaak. Zoals in Eindhoven waar maandag boekhandel Van Piere, Tumble n'Dry, Dr. Martens en Brandfield hun deuren sloten. Ook kappers sluiten de zaak, ondanks het feit dat dit niet in de aangekondigde maatregelen is opgenomen. Maar zoals een kapper zei: 'Ik moet 1,5 meter afstand houden van de klant. Ik ben wel lenig, maar niet zó lenig.'