Winkelketen De KOOPman huurt in Hoog Catharijne

De KOOPman, onderdeel van The Sting Companies, gaat een groot gedeelte van de voormalige Hudson’s Bay in Hoog Catharijne in Utrecht huren.

Eigenaar IEF Capital is voortvarend aan de slag gegaan met de herontwikkeling van het gehele complex, nadat IEF als eerste Nederlandse verhuurder tot overeenstemming was gekomen met het failliete Hudson’s Bay om de huurovereenkomst voortijdig te beëindigen. Deze herontwikkeling, die nog gaande is, zal resulteren in een gebouw dat ruimte biedt aan Primark, Jumbo, De KOOPman en nog twee te verhuren winkelunits. De overige etages zullen verhuurd worden als kantoor.

De KOOPman huurt op Mall/station-niveau en de etage daarboven 3.500 m² winkelruimte naast de Primark. Na Rotterdam, Amsterdam, Breda, Tilburg, Amersfoort en Düsseldorf is dit alweer de 7e vestiging. De KOOPman biedt in de laatste mode tegen scherpe prijzen aan. Met de nieuw vestiging in Utrecht bereidt De KOOPman zich voor op de verwachte grote vraag die zal ontstaan nadat de lockdown is afgelopen en de winkels weer fysiek open mogen.

Onderzoek heeft aangetoond dat de centrale ligging van het voormalige V&D complex midden in Hoog Catharijne een ideale plek in Nederland biedt voor het moderne werken. En dat de vraag naar kantoorruimte op die locatie erg groot is. Niet alleen is het pand gelegen nabij het grootste OV knooppunt in Nederland, maar ook bij de karakteristieke oude binnenstad van Utrecht.

De transactie werd tot stand gebracht door KroesePaternotte.